Fadil Novalić: Šta sam zatekao, a šta ostavljam iza sebe?

Bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, obavijestio je javnost putem Facebooka o stanju koje je zatekao i koje ostavlja iza sebe. Između ostalog, naveo je da je iza sebe ostavio stabilan penzioni fond, te na računima Vlade 800 miliona likvidnih sredstava, suficit budžeta od 478 miliona maraka

“Dragi građani, dužan sam da vas obavijestim o stanju koje sam zatekao i o stanju koje ostavljam iza sebe. Šta sam zatekao? Na računu je bilo 0 KM. Deficit budžeta FBiH, deficit budžeta u ministarstvu poljoprivrede, autocestama, svim mogućim fondovima, ministarstvima. Sve je bilo opustošeno. 705 miliona deficita. Na svakom koraku nezadovoljni radnici. Penzije i plate su kasnile. Boračke naknade, također. Poticaji privredi bili su nepostojeći. Ogromni dugovi u svim sektorima”, napisao je na Facebooku Novalić.

Iza sebe, kaže, ostavio je stabilan penzioni fond, te na računima Vlade 800 miliona likvidnih sredstava, suficit budžeta od 478 miliona maraka.

“Redovne penzije i penzionere koji uvijek mogu računati na njihovo povećanje. Redovne isplate svih naknada. I dug značajno otplaćen. Došli smo do toga da nam MMF nije ni potreban”, rekao je Novalić.

Na kraju je poručio da se nada da će to znati sačuvati “ovi što se sada kite tuđim rezultatima.”