DRAGAN STEVANOVIĆ OBRUKAO MILORADA DODIKA: “E, to ti je kad lažeš pa pretjeraš u laži…”

Dodik je kazao da je narodno oslobodilačka vojska nesumnjivo bila antifašistička, ali i Srbi su imali i otadžbinski pokret, sramno pokušavajući ugurati zločinački četnički pokret među heroje antifašiste.

Kraj najkrvavijeg ratnog poglavlja u istoriji čovječanstva, 9. maj, slavio se  Banjaluci maršom “Besmrtnog puka” i polaganjem vijenaca na Trgu palih boraca na Spomenik žrtvama fašizma, obilježen je Dan pobjede.

U maršu su učestvovali predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, predsjednik NSRS Nenad Stevandić, ministri Vlade RS, ruski amabasador u BiH Igor Kalabuhov, i drugi.

– Naša istorija, istorija srpskog naroda je stradalnička i časna, istorija narodne pobjede, rekao je Milorad Dodik na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u Banjaluci, a govor je započeo minutom šutnje za stradale u Srbiji u dva masovna ubistva.

– Ovaj dan pripada svima koji su stradali u četiri godine rata koji je nametnuo fašizam. Borba je bila časna, mnogi su dali živote jer su smatrali da je to časno – rekao je Dodik.

Kazao je da je narodno oslobodilačka vojska nesumnjivo bila antifašistička, ali i Srbi su imali i otadžbinski pokret, sramno pokušavajući ugurati zločinački četnički pokret među heroje antifašiste.

No, Dodikov “izlet” u prošlost još jednom je dokazao i apsurdne stvari koje se događaju u Banjoj Luci, kao i sav jad i bijedu vladajućeg režima ali i takozvane opozicije.

Naime, nedugo nakon događaja u Banjoj Luci oglasio se doktor Dragan Stevanović, SDP-ov dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva., razotkrivši još jednu apsurdnu situaciju u RS-u.

-Dodik podigao spomenik maršalu Žukovu u istom gradu u kojem je i spomenik Draži. Draža i četnici polomili noge bježeći od Žukova i Crvene armije ne bi li se predali Englezima ili Amerikancima koje Dodik danas anatemiše.

Vjerovatno će i Dražin spomenik od straha potonuti u zemlju. E to ti je kad lažeš pa prećeraš u laži!

P.S.

E sad mi nije jasno što su bježali i predavali se kad su bili “antifašisti” i pobjednici u ratu, poručio je Stevanović.