DOMAĆI GEL OD ALOA VERE: Zovu je besmrtnom biljkom, evo koliko je zdrava

 

Aloe vera je jedna od najzdravijih biljaka koje možemo zasaditi.
Jedna je od biljaka koja se diljem svijeta koristi za liječenje mnogih tegoba.

Ljekovita biljka Aloe vera potiče iz Sjeverne Afrike, izgledom podsjeća na kaktus i u sebi sadrži dosta vode.

Ova biljka u Rusiji je poznata kao “eliksir mladosti” dok su je stari Egipćani nazivali “biljkom besmrtnosti”, a u nekim krajevima zovu je još i “kraljicom ljekovitih biljaka”.

Po svojim iznimnim ljekovitim moćima bila je dobro poznata i korištena i u kineskoj prirodnoj medicini.

Aloe vera (aloja) se bez sumnje smatra za najljekovitiju biljku na planeti. Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki uticaj na zdravlje, a u isto vrijeme vrlo je korisna u kozmetičkoj industriji.

Na njoj su provedena mnoga znanstvena istraživanja ali do sada još uvijek nisu u potpunosti objašnjena čuda koja leže unutar ove biljke i na koji način se uz njenu pomoć postiže izlječenje nekih od nekih bolesti. Postoji i vjerovanje da je Aloe Vera jedna od Kleopatrinih tajni za njegu kože .

Aloe Vera kao lijek masovno je počela se koristiti u Americi na prvom mjestu kao laksativ, a kasnije su otkrivena njena ljekovita svojstva za liječenje opeklina, posjekotina, uboda, posljedica zračenja, za njegu kože, lica i tijela te drugih dermatoloških problema.

Ljekovita svojstva aloe vera biljke poznata su od davnina.

Radi njene velike sposobnosti ublažavanja bola i regeneracije kože, aloe vera se već uveliko koristi.

Aloe vera se danas primjenjuje za liječenje mnogih bolesti počevši od najbezazlenijih alergija i kožnih infekcija, pa sve do tegoba kao što su astma, ali i bronhitis.

Uz pomoć ove biljke uspješno se liječi i anemija, hepatitis, visak holesterola u krvi, nesanica, a popravlja i raspoloženje.

Ova vrlo ljekovita biljka postala je nezamjenjiv sastojak u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji posebno za proizvodnju krema za lice i losiona za njegu tijela.

Tako je aloe vera mast zaista odlična za liječenje akni, a zbog svojih karakteristika često se nalazi u sastavu dezodoransa.

Aloe vera losioni i gelovi se upotrebljavaju kao zaštita protiv sunca i lijek protiv opeklina izazvanih pretjeranom izlaganju sunčevoj svjetlosti.

Razne kreme na bazi aloe vere daju koži vlažnost i mekoću.

Ne treba zanemariti činjenicu da je ova biljka ujedno i izuzetno hranjiva. U kombinaciji s raznim voćem aloe vera je odličan okrepljujući prirodni napitak bogat mineralima i vitaminima.

Danas se za liječenje raznih bolesti najviše koristi gel od ove biljke.

Gel od aloe vere:

Gel aloe vera dobiva se iz unutrašnjosti lista biljke, a ustanovljeno je da sadrži čak 250 ljekovitih sastojaka.

Može se piti ili koristiti za vanjsku uporabu, a pomaže u liječenju poremećaja metabolizma, upalnih procesa, protiv virusa, bakterija, gljivica, za jačanje imuniteta.

Kao sredstvo za lokalnu upotrebu korisna je za liječenje svih kožnih oboljenja, bolova u zglobovima, konjunktivitisa, mrena, za njegu usta i zuba, protiv akni i prhuti i još mnogo toga.

Zasadite i vi svoju aloju kod kuće, te probajte ovaj gel.

Izvor: narodnilijek