DODIKU TEŠKO PAO BEĆIROVIĆEV ODLAZAK U ZAGREB: “Zanimljivo je da me bezbjednosnom prijetnjom naziva čovjek koji ne može da sakrije…”

(..) svoje šovinističke ispade uključujući ambasadora Srbina sa sastanka u Zagrebu.

 

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je Srni da “Denis Bećirović jednako laže bilo da je u Briselu, SAD, Sarajevu ili Zagrebu, pa se može reći da je u lažima bar dosljedan”.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Bećirovića da predsjednik RS-a mora, kako je rekao, biti zaustavljen u antidejtonskoj i antiustavnoj politici i da se transformisao iz političke u bezbjednosnu prijetnju, Dodik je rekao da su priče o bezbjednosnim prijetnjama priče za malu djecu koje on priča na važnim mjestima, iako je u pitanju njegov lični stav, baziran ni na čemu.

“Prije nekoliko dana komandant Althee je izjavio da u BiH nema bezbjednosnih izazova, ali Bećirović očigledno priziva nekakve drugačije izvještaje. Zanimljivo je da me bezbjednosnom prijetnjom naziva čovjek koji ne može da sakrije svoje šovinističke ispade uključujući ambasadora Srbina sa sastanka u Zagrebu”, naglasio je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, “Bećirovićeva politika je ta koja mora biti poražena i zaustavljena”.

“Za jednog šovinistu Bećirović je poprilično samouvjeren u paušalnim ocjenama i etiketiranju drugih i drugačijih”, ocijenio je Dodik.