“DODIKOVO SRBOVANJE SA PODIGNUTA TRI PRSTA JE…”: Jelena Trivić otkrila karte, najavila odlazak u Beograd…

“Režim u Republici Srpskoj ponekad slijedi nacionalnu politiku koja se kreira u Zagrebu”, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta u emisiji “MAT” BN TV.

Trivićeva je to izjavila komentarišući svoju rečenicu u izbornoj noći oktobra prošle godine da će RS u nacionalnim pitanjima slijediti Srbiju.

“Nastavak te rečenice glasi “jer nećemo valjda slijediti nacionalnu politiku koja se kreira u Zagrebu” što nekad kod režima u Srpskoj vidim. Moja izjava i dalje stoji jer je racionalna i ispravna”, kazala je Trivić.

“Mnogi hrvatski interesi ovdje prolaze: Trgovska gora, Pelješki most, zalaganje za treći entitet, predaja jasenovačke građe, čin dodijele odlikovanja HVO brigadi u Derventi koji se desio uz znanje vlasti Srpske… Sve to ukazuje da se mnogo, mnogo konsultacija obavlja sa zvaničnim Zagrebom po pitanju nas u Republici Srpskoj”, dodaje Trivić.

Povodom tragedija i ubistava u Srbiji, rekla je da vlast u Srbiji nema veze s tim, da nema razloga za proteste protiv vlasti u Srbiji, dodavši da će ona ići na miting podrške Vučiću 26. maja u Beograd i pozvala je svoje simptatizere da joj se pridruže.

-RS-u su potrebni regionalni mir i stabilnost jer nema jake ekonomije bez mira ali da RS mora da zna gdje je okrenuta i gdje joj je matica.

“Djeluje da neki koji vode Srpsku jesu malo skrenuli pogled jer nekad prate zvaničnu politiku Zagreba umjesto zvaničnu politiku Beograda. Zvanična politika Beograda nije samo za Srbiju nego za sve Srbe, pa i za nas ovdje. Srbija je matica. U Beogradu treba da bude centar našeg nacionalnog i svakog drugog bića”, jasna je Trivićeva.

Srbija je pokazala odgovornost prema RS-u i njenom narodu kome je često dolazila pomoć iz Srbije, pomoć za bolnice, škole, opštine… na čemu je narod veoma zahvalan. Dodikovo srbovanje sa podignuta tri prsta je šatorska, a ne nacionalna politika”, zaključuje Trivić.