Dodik ‘u svom stilu’ na Vučićevom mitingu: “Nema Bosanaca i Srbijanaca, već samo Srba”

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik otputovao je da pruži podršku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na mitingu koji se večeras održava u Beogradu.

Na početku je rekao kako Srbija i Srbi tuguju zbog stradanja djece, a onda je neumjesno iskoristio priliku da kaže kako je “RS zagledana u Srbiju”.

“Neki su pomislili da je Srbija slaba. Ali, Srbija nije slaba, i večerašnje okupljanje govori da nismo slabi. Naša tuga je način da budemo još jači.

I oni koji su okupili bulumentu koja je usmjerena protiv države neće proći. Džabe Britancima i drugima što okupljaju satrape. Došao sam ovdje da u ime RS podržim snažnu, jaku i stabilnu Srbiju. Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić”, kazao je samoproglašeni vožd iz Laktaša.

Dodik je kazao da Srbija treba i mora da bude poštovana, a onda je nastavio s uvredama prema svojoj domovini:

“Mi smo jedan narod, Srbi, i da pokažemo svima da nema Bosanaca i Srbijanaca, već samo Srba. Mi želimo da živimo u miru, ali nećemo dozvoliti da nas ponovo uvuku u sukobe. Danas smo više nego ikada s braćom i sestrama na Kosovu. Davno smo naučili da slobode nema bez države, i tamo gde Srbi nemaju državu, nemaju ni slobodu”, istakao je predsjednik RS.

Dodikovi komentari naišli su, očekivano, na brojne kritike Srbijanaca na društvenim mrežama:

“To lupetanje, tu neobaveštenost, to divljačko srbovanje, te parole… Urla, ne govori. Telesina. Gargantua”, navodi jedan od komentara, dok drugi eksplicitno dodaje:

“Ono gov*o Dodik je dobar deo Srbije nazvao ‘britanskim satrapima’…Pa evo *** svi kolektivno bilmezu šumski.”

“Dodik stigao iz Moskve da u Beogradu uzvikuje ‘Živela Rusija’. Sebi da obezbedi sigurno utočište, a Srbiji da natovari bedu na vrat”

“Da ste Kurtija doveli na miting, u manja bi nas go*na uvukao nego ovaj Crnogorac i Dodik. Nadam se da ih nomalan deo Evrope nije ozbiljno shvatio…”

“Dok Dodik priča ljudi beže preko Brankovog mosta na Novi Beograd”, još su neke od poruka na Dodikovo beogradsko ‘gostovanje’.