Dodik: Svi se užasavaju kad iznesem stav o muslimanima, a niko kad Izetbegović tvrdi da je BiH sigurna dok su pune džamije

Napredak BiH ka EU i evropsku perspektivu ne blokira RS ili, kako nas pojedinci u Evropi vole zvati, ”srpski secesionisti”, jedine blokade koje postoje dolaze od SDA

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije zadovoljan sadržajem rezolucije Evropske narodne stranke, najbrojnije stranke u Evropskom parlamentu, a koja se tiče BiH. On se tim povodom oglasio na Twitteru, gdje je Bošnjake ponovo nazvao muslimanima, a rezoluciju je uporedio s time da mu se kaže da su za njega obavezujući stavovi SDA.

– Stavovi političke grupacije koja djeluje u okviru Evropskog parlamenta nisu i ne mogu biti obavezujući za nas, ali nam je simptomatično da podržavaju politiku muslimanske SDA, jer poruke koje dolaze su iste. To bi bilo isto kao da nam kažu da su za nas obavezujući stavovi SDA. Napredak BiH ka EU i evropsku perspektivu ne blokira RS ili, kako nas pojedinci u Evropi vole zvati, ”srpski secesionisti”, jedine blokade koje postoje dolaze od SDA, koja svakodnevno šalje poruke da u BiH nema mjesta za Srbe i Hrvate – poručio je Dodik.

Rekao je da mu je žao što do američkih i evropskih zvaničnika još nisu doputovale informacije “da Izetbegović u zvaničnim dokumentima svoje partije najavljuje stvaranje unitarne Islamske države BiH.”

– Svi se šokiraju i užasavaju kad iznosim svoje stavove o muslimanima, jer to navodno vrijeđa ljude, a kako to da nikome ne smeta kad Bakir Izetbegović tvrdi da je BiH sigurna i ima budućnost dok su džamije pune? Gdje su tu Srbi i Hrvati? To je jasna poruka da u takvoj Izetbegovićevoj islamskoj državi nema mjesta za nas. Zar ćemo dopustiti da nam uzmu sve, našu slobodu, naša prava, da izbrišu naš identitet?, upitao je Dodik.