Dodik: Ponosan sam na odlikovanje koje mi je dodijelio Vladimir Putin

Predsjednik RS-a Milorad Dodik je rekao da su odnosi Republike Srpske i Rusije prijateljski i puni razumijevanja. On je ovo kazao na prijemu povodom Dana Rusije u Banjoj Luci.

“Rusija je za RS važna zato što dosljedno sprovodi Dejtonski mirovni sporazum, ne pravi stvari koje bi ličile na eksperiment. To cijenimo, kao i ulogu Rusije u Vijeću sigurnosti UN-a, jer je spremna da čuje i stav RS-a, a ne samo laži koje razni visoki predstavnici pokušavaju da plasiraju”, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, RS sarađuje s Rusijom, ali nema ništa protiv saradnje i s ostalim istočnim i zapadnim zemljama.

“Neutralni smo u sukobu Rusije i Ukrajine, ne priključujemo se sankcijama Zapada prema Rusiji i želimo da se rat u Ukrajini što prije završi”, napisao je Dodik na Twitteru.

Dodao je da je na prijemu čestitao Dan Rusije i ambasadoru Igoru Kalabuhovu.

“Prisutnima sam rekao da sam izuzetno ponosan na odlikovanje koje mi je dodijelio predsjednik Rusije Vladimir Putin za veliki doprinos razvoju saradnje Ruske Federacije i BiH i jačanju partnerstva s Republikom Srpskom. Orden Aleksandra Nevskog je najviše odlikovanje koje Rusija dodjeljuje stranim državnicima i drago mi je da me tretiraju na taj način. Uživat ću u trenutku kada taj orden budem primao od predsjednika Rusije”, naglasio je Dodik.

Na kraju je poručio da je ponosan i na zahvalnicu koju mu je danas uručio predsjednik Saveza novinara Rusije Vladimir Solovjov za podržavanje međunarodne novinarske saradnje.