DODIK OPET MIJENJA PLOČU: Neće morati svi da se odreknu duplih funkcija?!

  daju u humanitarne svrhe.

Gostujući na RTRS-u predsjednik RS Milorad Dodik rekao da se ukidanje duplih funkcija članovima SNSD-a neće odnositi na sve, nego na one koji, između ostalog, nisu bili aktivni u predizbornoj kampanji, prenosi BN televzija.

“Znate šta, ne možemo se mi ni odreći tek tako svih ljudi, nije to tako linearno, odjednom da čistite. Ima onih koji zloupotrebljavaju stranku, skrivenih, za kojima mi još tragamo, onih koji su se veoma malo pojavljivali u izbornoj kampanji, a sjede na važnim mjestima. Te ćemo ljude lako prepoznati. Ali, oni koji rade i jedno i drugo, predano i uporno, apsolutno treba poštovati”, rekao je.

Ипак могу дупле функције, поготово за оне “који раде тако предано”, а проблем су они који су се крили у изборној кампањи. pic.twitter.com/5NpaarLZC2

— Жељко Свитлица (@zsvitlica) November 19, 2022

Dodik je pojasnio da je ideja da oni koji obavljaju duple funkcije, ne primaju i dvije plate već da jednu daju u humanitarne svrhe.

On je prije dva dana rekao da funkcioneri ove stranke neće moći obavljati duple funkcije i da će stranka uskoro donijeti zvaničnu odluku o tome.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, koji je ujedno i predsjednik Ujedinjene Srpske je tada izjavio da ne treba kažnjavati one koji su bili uspješni.

“Ja lično mislim da priča o duplim funkcijama izaziva negativne konotacije. Sa druge strane, mislim da treba da mjerimo uspješnost onoga koji obavlja funkciju. Ako je neko uspješno vodio instituciju, zaradio milione, uveo nove tehnologije ili napravio veliki napredak, ne znam da li ga treba kažnjavati zbog političke pripadnosti ili toga što mu je narod dao podršku da bude poslanik”, izjavio je Stevandić.