DODIK: BAJRAM DA PODSJETI NA UZAJAMNO UVAŽAVANJE I POŠTOVANJE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je najsrdačnije čestitke vjernicima islamske vjeroispovijesti i poglavaru Islamske zajednice Huseinu Kavazoviću povodom velikog vjerskog praznika Kurban-bajrama sa željom da ga provedu u miru, spokoju i radosti u krugu svojih najbližih.

“Ovaj vjerski praznik iznova nas podsjeća na neprolazne vrijednosti uzajamnog uvažavanja i poštovanja. Neka i ovaj Bajram da svima nade i vjere u bolju budućnost koju možemo graditi samo uz puno razumijevanje i poštovanje svih i svakoga”, istakao je Dodik u čestitki povodom Kurban-bajrama.

Dodik je naveo da bajramske poruke treba u svakom čovjeku da probude i ojačaju osjećaje odgovornosti i razumijevanja prema svim ljudima i da sa tim porukama idu kroz život poštujući različitosti.

“Praznik Kurban-bajram je jedna od prazničnih prilika za okupljanje porodice, rodbine, prijatelja i komšija i s toga želim da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, radosti i veselju sa svojim najdražim”, poručio je Dodik.

Muslimani u BiH proslavljaju danas prvi dan Kurban bajrama – jednog od dva velika vjerska praznika koji proslavljaju muslimani širom svijeta.