DEMOKRATSKA FRONTA NOVO SARAJEVO O SITUACIJI U OPĆINI: “Ne zna se ko je s kim, a ko protiv koga”

U Općini Novo Sarajevo došlo je do promjene rukovodstva tokom kojeg je Robert Pleše (NS) je smijenjen sa funkcije predsjedavajućeg, a Nijaz Džaka (NiP) sa funkcije dopredsjedavajućeg općinskog vijeća. Na ove promjene osvrnuo se i Općinski odbor Demokratske frotne u ovoj općini.

Na samom početku svog saopćenja, Općinski odbor Demokratske fronte Novo Sarajevo u ovoj prekompoziciji većine na dnevnoj bazi i po dnevnim potrebama je ostao po strani, jer – kako kažu – poenta smjene starog rukovodstva i imenovanje novog nije to što prošli nisu radili kako treba, nego što se u OV Novo Sarajevo ne zna ko je s kim, a ko protiv koga.

“Nesuvisle rasprave na sjednicama OV, svađe, prijetnje, incidenti do zvanja policije, sa vrlo malo konkretnih stvari bitnih za poboljšanje uslova življenja građana su nešto što opisuje dosadašnji mandat ovog saziva Općinskog vijeća. Načelnik koji je najmanje na poslu, njegov savjetnik koji je ustvari bio načelnik umjesto načelnika, koji je sada postavljen za sekretara u JP ONSA da ‘popravlja’ štetu koju je napravio njegov kadar za direktora, nisu bila predizborna obećanja pomenutih”, poruka je OO DF-a Novo Sarajevo.

Za kraj u saopćenju koje potpisuje predsjednik Općinskog odbora DF-a Novo Sarajevo Senad Kapo, kratko stoji: “Građani sve ovo znaju, a lokalni izbori će ubrzo”.

Podsjetit ćemo, do ranih subotnjih sati trajala je sjednica Općinskog vijeća Novog Sarajeva na kojem je smijenjeno rukovodstvo. Novo povjerenje Općinskog vijeća dato je vijećnici Danijeli Šahat koja je od nedavno bivša članica NiP-a, a na funkciju predsjedavajuće Općinskog vijeća Novo Sarajevo dolazi kao samostalni vijećnik.

Za novog Zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća imenovan je Elvedin Cernica.