Ćudić: Dodik strateški ublažava retoriku dok na terenu radi za Putina

Predsjednica Glavnog odbora Naše stranke i Federalna zastupnica Sabina Ćudić komentarisala je to što britanski vojni stručnjaci dolaze u Bosnu i Hercegovinu naglašavajući problem koji cijela regija ima sa Miloradom Dodikom.

Kazala je kako je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najveća sigurnosna prijetnja u regiji i najsnažniji instrument ruskog utjecaja.

Podsjetila je da je zajedno s Damirom Arnautom održala sastanke sa zastupnicima oba doma Britanskog parlamenta te da su lobirali za povećano britansko vojno prisustvo u BiH.

“Pozdravljam britansku odluku da ne nasjedaju na Dodikovo strateško ublažavanje retorike dok na terenu radi za Putina. Pritisak međunarodne zajednice na ruske igrače u regiji se mora nastaviti. Taj pritisak ne smijemo podrazumijevati, za bilo kakve akcije međunarodne zajednice moramo lobirati”, naglasila je.

Dodala je da će se u narednom periodu u svjetskim prijestolnicama snagom argumenata i dokaza boriti da se sigurnosne prijetnje u BiH i regionu politički neutrališu, saopćeno je iz Naše stranke.