Čović o kandidaturi Krišto: Imamo najljepše i najbolje biće koje možemo ponuditi

“Imamo najpametnije i naljepše biće koje može ponuditi svoje životne vrijednosti koje gradi u posljednih 20 godina”, kaže Čović za kandidaturu Borjane Krišto za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Međutim, prokomentarisao je i to što on neće biti na kandidatskim listama rekavši da je on “neviđeni kandidat i ako ga nema na njima”.

Predsjedništvo HDZ-a BiH je jednoglasno potvrdilo njenu kandidaturu.

“Mislim da imamo tri mjeseca ispred sebe kvalitetne kampanje i graditi je na jednoj svježeni u politikama. Ona je jedan od onih zagovornika vrijednosti BiH kojim se Hravati ponose. Vjerujem da će kampanja biti korektna i rasterećena. Dočekali smo na kraju šestog mjeseca da usvajamo proračun i to je signal da ćemo konačno uvažavati Ustav BiH”, kaže Čović.

“Imamo najpametnije i naljepše biće koje može ponuditi svoje životne vrijednosti koje gradi u posljednjih 20 godina”, kaže Čović za Krišto.

Rekao je da je posao završen sa listama za Opće izbore i da nije kandidat ni na jednoj od njih.

“Nisam kandidat na bilo kojoj listi, ali sam neviđeni kandidat na svim listama. Imat ćemo zajedničkog kandidata za predsjednika Republike Srpske ispred HNS-a”, kaže Čović i dodaje:

“Mislim da mogu kazati Darijana Filipović je nosioc liste za HNK i ZHK, centralna Bosna i zenički prostor Marinko Čavara, to mogu reći ujutro će biti definisano sve”, zaključio je Čović.