CIJELI SVET U PANICI! STRAŠNE VESTI IZ KINE! Ovo se desilo u samo 24 SATA

 

Danas Vam prenosimo ovosti iz sveta , a pisat ćemo o jednoj od aktuelnijih tema današnjice i u protekli 2 godine koja trenutno pored ratnog stanja koje je pogodilu Ukrajinu , isto tako okupira pažnju današnjice . Ljudi strahuju od toga da bi se korona virus mojao ponovo vratiti , ali da bi samim njegovim povratkom bio snažniji.

 

Mediji iz Kine su objavili današnje podatke u kojima broje rekordnih 20.000 novozaraženih kovid 19 u prethodna 24 sata, od kojih je najviše njih u Šangaju , gde se vlasti ponovo spremaju da otvore bolnicu sa čak 40 000 mesta. Kina je uspela da od 2019 godine od kada je zabiležena prvi soj korone , pa sve do danas kada je uveliko iskorenila epidemiju zahvaljujući strogim merama i politici ” nula kovida “. Omikron soj je svojom pojavom oborio tu strategiju dnevnim rekordima novozaraženih iz prvog talasa. U kini je prijavljeno 20.472 novozaraženih kovidom u poslenja 24 sata. To je ipak nešto manji broj u odnosu na cifre zabeležene u mnogim zemljama. Ono što je dobra stvar je da nije zabeležen ni jedan novi smrtni slučaj , istaklo je Ministarstvo zdravlja.

Više od 80 posto novih slučajeva zabeležen je u Šangaju , najvećem gradu koji je prošle godine stavljen pod mere skoro potpunog zaključavanja. Planirano je da se izložbena centar kapaciteta od 40.000 kreveta pretvoriti u Poljsku bolnicu.U Sudžuu , gradu koji je udaljen 70 kilometara , zdravstvene vlasti su saopđtile da su otrile mutaciju omikron soja virusa do sada nepoznatu u međunarodnim bazama. Kažite nam Vaše mišljenje u vezi sa ponovnim vraćanjem virusa.