ČENGIĆ VOLI PROVOCIRATI ŠEFA SVOJE PARTIJE: “Pitajte za dosljednost onog ko je davao izjave o crnim listama!”

 

Kako je moguće da se lider PDA Mirsad Kukić, koji je na američkoj crnoj listi, nađe za stolom na sastanku u Centrali SDP-a jučer, kada je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao da neće koalirati sa ljudima koji su na crnoj listi. Tako je glasilo pitanje za Irfana Čengića, SDP-ovog zastupnika, koji je gostovao na BHT-u.

“Kukić je tu bio kao predstavnik svoje stranke koja je podržala Denisa Bećirovića. O dosljednosti morate pitati one koji su davali izjave. Ne mogu ja biti ničiji advokat, niti govoriti u njihovo ime. Vjerujem da će predsjednik Nikšić nekada biti vaš gost ovdje, pa da njega pitate o tome”, kazao je Čengić.

Na pitanje da se on (Čengić), našao u Nikšićevoj poziciji, da li bi sjeo za sto sa Kukićem, Čengić je odgovorio:

“Vjerovatno bih sjeo, ali ne bih davao izjave”, kazao je Čengić, objašnjavajući da se se ne mogu davati izjave o koaliranju sa strankama koje imaju ljude na crnim listama, a onda raditi suprotno.

“Pola stranaka u parlamentima ima ljude na crnim listama. Tu je i HDZ. Predsjednik Federacije BiH (Marinko Čavara) je na crnoj listi, SDA ih ima, imaju neki naši koalicioni partneri. Da, sjedio bih i ja sa potencijalnim koalicionim partnerima, ali bih bio oprezniji sa izjavama”, rekao je Čengić.

Mirsad Kukić je osnivač PDA i njen stvarni lider, dok je Elzina Pirić formalna predsjednica stranke.