BUDŽETSKA REZERVA RS ZA CRKVU U ALEKSANDROVCU: Od kuma Dodika velikodušnih 300.000 KM

Temelje crkve je osveštao episkop banjalučki Jefrem, a kum temelja bio je Milorad Dodik sa suprugom

 

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici će iz budžetske rezerve odobriti 300.000 maraka koje će preko Republičkog sekretarijata za vjere biti preusmjerene za izgradnju pravoslavnog hrama u Aleksandrovcu kod Laktaša.

Nema ništa sporno u izdvajanju sredstava za izgradnju crkve, jer Republički sekretarijat za vjere pomaže izgradnju brojnih vjerskih objekata, ali u slučaju hrama u Aleksandrovcu postoji svojevrstan kuriozitet.

Naime, temelje hrama Svete Trojice u Aleksandrovcu 30. aprila je osveštao episkop banjalučki Jefrem, a kum temelja bio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa suprugom, piše Capital.

Pored Dodika, kum temelja hrama bio je i njegov zet Spasoje Zeljković sa sinovima Bogoljubom i Vicom koji je predsjednik Fudbalskog saveza BiH.

Republički sekretarijat za vjere u budžetu za ovu godinu pod stavkom grantovi vjerskim i etničkim organizacijama i udruženjima ima ukupno 520.000 KM, pa je Vlada morala da posegne za budžetskom rezervom kako bi podržala izgradnju hrama u Aleksandrovcu, piše Capital