Bh. dijaspora iz Švedske želi da Mijatović bude kandidat za Predsjedništvo BiH iz RS

Bosanskohercegovačka udruženja u Švedskoj su se pismenim putem su se obratila potpredsjedniku SDP-a BiH Vojinu Mijatoviću iz kojeg je jasno da bi voljeli vidjeti njegovu kandidaturu za Predsjedništvo BiH iz bh. entiteta RS.

Pismo prenosimo u cijelosti.

“Želimo kao prvo da Vam se zahvalimo na svim aktivnostima koje ste poduzeli, a u cilju mobilizacije bosansko-hercegovačke dijaspore pred naredne opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Prijedor / Mijatović: Ako si istinski Srbin i Bosanac ne možeš ostati nijem nad svim zlom
Vaši nastupi i aktivnosti, zajedno sa ostalim kolegama iz Pokreta za domovinu, na promociji građanske države Bosne i Hercegovine, rušenju tabua i zidova nerazumjevanja među ljudima i pravilnom informisanju naišli su na duboko razumjevanje naših građana u Kraljevini Švedskoj.

Mi građani Bosne i Hercegovine, koji živimo u Švedskoj sa zebnjom pratimo pokušaje secesije i prijetnji po suverenitet i teritorijalni integritet naše domovine. Danas smo više nego ubjeđeni da joj mir i prosperitet mogu donijeti samo oni političari koji je vole, imaju kvalifikacije da je vode u budućnost, te imaju vjerodostojan moralni i etički integritet.

S toga Vam se obraćamo sa podrškom Vašoj kandidaturi za predsjednika BiH iz reda srpskog naroda iz bh. entiteta RS”, zaključila je grupa bh. građana iz Švedske