BEZ OPERACIJE: Riješite se CISTA NA JAJNICIMA na prirodni način (RECEPT)

 

Ciste se često javljaju na maternici i jajnicima te mogu dovesti do povećanog kravrenja ili tegoba u toku menstrualnog ciklusa, ali nisu opasne.

Iako o miomi i ciste nisu opasni, ne opuštajte se jer mogu preći u ozbiljnija stanja.

Ovdje pročitajte prirodne recepte koji će vam pomoći pri otklanjanju cista.

Prvi recept sastoji se samo od dva sastojka:

Sastojci:

Pola litra soka od repe
Med

Piprema:

Sok od repe i pomiješajte sa 0.25 kg medom u blenderu, te konzumirate 3 puta na dan,po jednu čašu nakon svakog obroka.

Primjetit ćete da će ciste i miomi nestati i osjećat će te se puno bolje!

-Glavni sastojak drugog lijeka je nadaleko poznata čuvarkuća, naširoko korisna biljka koju su u početku uzgajali Rimljani i Grci.

Latinski naziv čuvarkuće znači “uvijek živa”, a ova biljka je definitivno zaslužuje svoje ime jer nudi brojne ljekovite nutrijente, posebno kada je riječ o lječenju ciste i mioma.

Sastojci:

– 300 g lišća čuvarkuće

– 500 g meda

Tri puta sedmično popijte ovo uz doručak: Nećete imati pojma šta su to bolovi u kostima!

Priprema: Prvo, nasjeckajte lišće čuvarkuće i dodajte med poslije. Neka tako odstoji 2-3 dana, sve dok se sastojci potpuno ne natope.

Kako koristiti: Konzumirajte lijek ujutro, na prazan želudac, prije nego što jedete ili pijete bilo šta drugo. Nemojte konzumirati ništa narednih 2 sata.

Ovaj lijek ima sposobnost da stimuliše metabolizam i očistiti tijelo od toksina. Čak i ruski doktori preporučuju ovaj lijek, s obzirom na činjenicu da je izuzetno koristan u slučajevima kardiovaskularnih bolesti. Na kraju, kao što je spomenuto na samom početku, ova nevjerovatna kombinacija je izuzetno djelotvorna pri liječenju cista jajnika i mioma maternice.

-Nadalje, u liječenju cisti na jajnicima mogu se koristiti i čajevi. Čajevi se većinom prave od ljekovitog bilja koje utječe na uspostavljanje balansa. Ljekovite biljke koje se koriste za liječenje cisti na jajnicima su: vrkuta, crvena djetelina, hajdučka trava, kopriva i rusomača.

-Ricinusovo ulje poznati je tradicionalni lijek koji se koristi za rješavanje viška tkiva i toksina iz organizma. Osim toga, ricinusovo ulje djeluje stimulativno na krvotok i limfni sustav. Smanjuje i razgrađuje ciste na jajnicima.

-Sok od đumbira također se koristi u liječenju cisti na jajnicima. Đumbir je poznat po svojem antiupalnom djelovanju te po tome da ublažava bolove i mučninu.

Izvor: novi.ba