Berberović se obratio sudu, otkriven šokantan detalj: ‘Kriv sam, žao mi je zbog svega. Kajem se…’

Na ročištu je otkriven i jedan šokantan detalj – da je Berberović radio kao taksista, a ne kao konobar, kako se prvobitno tvrdilo. Za sada ostaje nejasno da li sve vrijeme radio kao taksista bez vozačke dozvole?!

 

U Općinskom sudu u Sarajevu održano je ročište Arminu Berberoviću, osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj je stradala mlada doktorica Azra Spahić.

On je osumnjičen da je u petak navečer oko 23:30 vozio neprilagođenom brzinom, pod dejstvom alkohola i udario tri pješakinje. Među njima je Azra Spahić koja je na licu mjesta stradala. Dvije pješakinje su prebačene na KCUS.

Kasnije je utvrđeno da je Berberović bio pod utjecajem alkohola i da nema položen vozački ispit.

Tužilac je kazao da ostaje kod prijedloga za određivanje pritvora, prenosi Raport.

– Krivično djelo pootiv sigurnosti javnog saobraćaja. Nesumnjvo je da je do saobraćajne nesreće došlo zbog propusta vozača. Ogledaju se u vidu kršenja saobraćajnih propisa. Evidentiran je u prekršajnoj evidenciji u pogledu kršenja saobraćajnih propisa od oktobra prošle godine do danas, tri puta kažnjen novčanom kaznom, a nema vozačku dozvolu.
Za ovo predviđena kazna zatvora od najmanje jednu godinu, pa do 10 godina.
Javnost je uznemirena, a puštanjem na slobodu postoji mogućnost da bi narušio javni red i izazvao veću uznemirenost građana. Jedno osoba je preminula na mjestu događaja, jedna osoba je zadobila povrede opasne po život i još nije jasan ishod. Povrijeđena je još jedna djevojka – rekao je tužilac.

Advokat Rusmir Karkin je kazao da odluku prepušta sudu, ali da Berberović ne postoji u evidenciji o kažnjavanju.

Sudu se kratko obratio i sam Berberović.

– Podržavam odluku branioca. Kriv sam, žao mi je zbog svega. Kajem se, prepuštam vama svaku odluku – rekao je Berberović.

Sud će odluku donijeti u zakonskom roku.

Kako su prenijeli pojedini medji, na ročištu je otkriven i jedan šokantan detalj – da je Berberović radio kao taksista, a ne kao konobar, kako se prvobitno tvrdilo. Za sada ostaje nejasno da li sve vrijeme radio kao taksista bez vozačke dozvole?!

 

(DEPO PORTAL/ad)