Bećirović traži vanrednu sjednicu Predsjedništva i izdvajanje 2.300.000 KM za poplavljene

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je u proceduru zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se iz budžetskih rezervi Vijeća ministara…

… BiH izdvojila finansijska sredstva za sanaciju šteta izazvanih poplavama na području Unsko-sanskog kantona i Općine Čelić.

U Prijedlogu zaključka za pomoć u sanaciji šteta izazvanih poplavama na području Unsko-sanskog kantona i Općine Čelić stoji:

“Obzirom na velike materijalne štete nastale na području Unsko-sanskog kantona i Općine Čelić izazvane poplavama, nužno je da Vijeće ministara BiH hitno odobri interventna sredstva iz Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu u iznosu od 2.000.000,00 KM za Unsko-sanski kanton i 300.000,00 KM za Općinu Čelić, a sa ciljem pomoći u sanaciji nastalih šteta.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine zadužuje Vijeće ministara BiH da se iz Budžeta institucija BiH, radi sanacije šteta izazvanih poplavama na području Unsko-sanskog kantona, izdvoji 2.000.000,00 KM za Unsko-sanski kanton i 300.000,00 KM za Općinu Čelić”.