Avdo Avdić objavio poruku kojom je Elmedin Konaković odbio gostovanje u emisiji: “Morao bih se spustiti u medijsku kanalizaciju”

Elmedin Konaković ministar vanjskih poslova BiH i lider Naroda i Pravde (NiP) odbio je gostovati u emisiji „Istraga sedmice“, koja se emituje na televiziji Hayat.

– Između želje da dođem i pokažem kakav si ti manipulator i lažov i činjenice da bi se u tom slučaju morao spustiti u medijsku kanalizaciju u kojoj ti svakodnevno, brutalno siješ laž i smutnju, ipak sam odlučio da se ne odazovem tvom pozivu – navodi se u poruci koju je Konaković napisao.

Konaković je dodao da bi to bilo legitimisanje najgore vrste Avdićevog medijskog reketiranja i lešinarenja, a kao jedan od razloga odbijanja naveo je i Avdine uvrede, kako je rekao Konaković, na račun rahmetli Alije Izetbegovića i Armije R BiH.

– Ja simpatije prema tvom radu nemam od trenutka od kada si našu časnu odbranu od agresije blatio i neargumentovano napadao rahmetli Aliju Izetbegovića izjavama “kako je podržavao ljude koji su odrubljivali glave i koji su šljam iz arapskog svijeta a došli su da uspostave šerijat”. to je jedan od najgorih uvreda naše borbe za suverenu i muletietničku BiH – rekao je Konaković.