ANA BRNABIĆ UVJERENA DA JE KRAJ BLIZU: “Neke od nas ćete u zatvor, neke na doživotnu bez suđenja, a kakve veze imaju i…”

Srbijanska premijerka Ana Brnabić kazala je u utorak kako vjeruje da će srbijanska opozicija uskoro doći na vlast te da će u tom slučaju ona “ići u doživotni zatvor ili u logor”.

“Neke od nas ćete u zatvor, neke na doživotnu bez suđenja, a kakve veze imaju i sudije, koje ćete vi postaviti, to smo već vidjeli”, rekla je srbijanska premijerka te dodala da je vodilja trenutne vlade borba protiv nasilja i razoružavanje Srbije, te da je do sada oduzeto 35.052 komada oružja.

Brnabić je na današnjoj sjednici Skupštine Srbije kazala da opozicija svojim ponašanjem “dijeli Srbiju”, kao i da je pokazala da njihova borba protiv nasilja znači da će sadašnju vlast “ganjati po ulicama”, prenosi Beta.

“Ohrabrili su se i ganjaju nas po ulicama, ne samo političare već i one koji drugačije misle”, rekla je Brnabić u Skupštini Srbije osvrnuvši se na navodni napad na analitičara Dejana Vuka Stankovića.

Odgovarajući na govor lidera Demokratske stranke Zorana Lutovca koji je na sjednici Skupštine naveo da se nasilje generira iz vrha vlasti, ona je rekla da nije čula nikakve prijedloge od opozicije osim zahtjeva za smjenama.

Optužila je zastupnike opozicije da je “valjaju u blato” i pozvala ih da u to blato ne valjaju najveće stručnjake kao što je direktorica Instituta za mentalno zdravlje.

Premijerka Srbije je rekla da u doba prethodne vlasti nije ulagano u obrazovanje, da nije bilo interneta u školama, da su gašene tvornice i sudije imenovane po stranačkoj naklonosti.

Brnabić je pozvala političke stranke oporbe da izađu na izbore i ocijenila da su građani vidjeli i kako su se za ovu sjednicu spremili i kako su diskutirali i “kako su spremni voditi državu”.