AMERI DEFINITIVNO BAKIRA ‘PUSTILI NIZ VODU’: Da SDA dijeli naše ciljeve, ne bi širila mržnju i blokirala istrage o korupciji

Oni ne bi doprinijeli nefunkcionalnosti u Federaciji i ne bi dali prednost retorici podjela nego smislenim pokušajima pomirenja, istakli su

Ambasada SAD u BiH oglasila se na Twitter profilu, te je poslala jasnu poruku Stranci demokratske akcije (SDA).

“Sa zanimanjem čitamo tvrdnju SDA da stranka dijeli iste ciljeve u Bosni i Hercegovini kao i Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i visoki predstavnik: 1) izgradnja funkcionalne demokratske države i stabilnih institucija; i 2) obezbeđivanje vladavine prava.

Da SDA dijeli ove ciljeve sa Sjedinjenim Državama, stranka i njeni funkcioneri ne bi pokušavali blokirati ili ometati istrage o korupciji; oni ne bi doprinijeli nefunkcionalnosti u Federaciji; i ne bi dali prednost retorici podjela nego smislenim pokušajima pomirenja.

Sjedinjene Države ne favoriziraju nijednu političku stranku ili etničku grupu u BiH. Podržavamo narod ove zemlje – Bošnjake, Srbe, Hrvate i ostale – i podržavamo politike koje će donijeti bolju budućnost za građane BiH” naveli su iz Ambasade SAD.