Albanac izgubio novac za liječenje djeteta, mladić iz Srbije pronašao pare: “Vidio sam torbicu i vratio sve”

Hristijan Spasić (23) iz Vranja, bavi se humanim poslom. Vozač je Hitne pomoći i na lice mjesta medicinski radnici uvijek stižu na vrijeme uz njegovu pomoć. Danas je glavna tema u Vranju, a sve to zbog njegovog postupka vraćanja velike količine novca Albanskom državljaninu.

Da nije human samo tokom radnog vremena, već i van istog pokazuje i podvig vrijedan divljenja. Hristijan je našao veliku količinu novca i vratio je.

Krenuo sam u smjenu, bilo je oko 14 sati popodne, tada sam na parkingu ostavio svoje privatno vozilo i dok sam izlazio, vidio sam malu braon torbicu koje je bila prljava, tačnije blatnjava. Otvorio sam je i vidio veliku dokumentaciju koja je bila unutra, ali i poveću količinu novca, tačnije 3.500 eura – počinje Hristijan priču za Telegraf.rs.

Krenuo sam kod načelnika da mu prenesem šta sam našao i on me je uputio na policiju, u policiji je već bio i čovjek koji je izgubio novac. Ne znam kako se zove, znam samo da je Albanac iz Preševa. Taj novac i ta dokumentacija, bilo je sve za njegovo dijete koje se liječenje u Italiji, on se uputio tamo i na putu izgubio novac – kaže mladić.

Podrška sa svih strana i čestitke, za Hristijanovo dijelo nisu izostale.

– Svi su mi rekli da sam uradio pravu stvar, taj čovjek se zahvaljivao i ponovo se vratio nakon policiju u Hitnu da se još jednom zahvali. To je lijepo kada nešto vratite i uradite ispravnu stvar, jer kako radite, tako vam se vrati – zaključuje Hristijan.

(Izvor: Telegraf.rs)