AKO PATITE OD VIŠKA VODE: Ova dva čaja će vas osloboditi otoka nogu i ruku

 

Već dugi niz godina veliki broj ljudi pati od problema nateklih nogu, a uzroci mogu biti razni, uključujući slabu cirkulaciju krvi, lošu ishranu, menstrualni ciklus, ali i trudnoću.

Osim toga, promjene temperature, vruće vrijeme i vlaga također pridonose oticanju nogu. Gravitacija povlači tekućinu do nogu i one nabubre.
Ovo stanje može biti veoma bolno i neprijatno.

S druge strane, čaj od peršuna, ali i čaj od maslačka su jedan od najučinkovitijih prirodnih lijekova kod tegobe otečenih nogu, jer uklanja višak tekućine iz tijela.

Ovako ih možete spremiti u svom domu:

Snažni čaj od peršuna:

Za pripremu čaja od peršuna nasjeckajte svježe lišće i korijenje peršuna. Stavite otprilike 1/4 šolje peršuna u mrežicu ili prelijte šolju kipuće vode preko peršuna ili potopite mrežicu u lonac za čaj pun kipuće vode.

Pustite da peršun strmi 5 do 7 minuta. Nakon toga jednostavno izvadite mrežicu i uživajte u čaju, dodajte med i limun ukoliko želite.

Možete takođe isprobati nositi kompresijske čarape kako bi se smanjilo oticanje. Ova metoda posebno je korisna za one koji pate od natečenih nogu uslijed dugotrajnog stajanja ili sjedenja na poslu.

Recept za odličan čaj od maslačka:

Maslačak je poznat po svojim prirodnim antioksidativnim i diuretičkim svojstvima i stoga se može koristiti za smanjenje zadržavanja tečnosti u slučaju otoka nogu.

Ovo su sastojci koji će vam biti potrebni:

1 kašičica ekstrakta čaja od maslačka
1 šolja vode
A sprema se na ovaj način:

Dodajte ekstrakt čaja od maslačka u vodu i prokuhajte do ključanja. Procijedite i pustite da se ohladi. Pijte ovaj čaj za oticanje nogu dva puta dnevno radi optimalnih koristi.

Pripremite i vi neki od ova dva čaja za probleme sa edemom.

Svakako dobro dođu!