Akcija policije u Sarajevu: Plijeni se imovina Admira Arnautovića Šmrka

Agencija za upravljanje oduzetom imovinom je jutros počela sa akcijom zapljene imovine za koju se sumnja da pripada Admiru Arnautoviću zvanom “Šmrk”, a za koju se sumnja da je stečena nelegalnim kriminalnim radnjama.

Akcija se trenutno provodi u Sarajevu u naselju Bistrik, i to na adresi kompanije Europark d.o.o. Sarajevo koja se, kako saznaje N1 dovodi u vezu sa Admirom Arnautovićem Šmrkom.

Policija je akciju počela na parkingu na Trgu Austrije, a tokom dana će biti izvršena zapljena više parkinga i jedna firma.

U toku je, kako saznajemo, zapljena navedne imovine i to po odluci Federalne agencije za upravljanje nelegano stečenom imovinom.

“Na osnovu Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom zapečatila je “EuroPark” d.o.o. Sarajevo koje se nalazi na adresi Bistrik 1“, stoji u obavještenju federalne agencije koje se nalazi na zapečaćenom parkingu.

Podsjećamo, Arnautović je osumnjičen za organizovani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teške povrede.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su za N1 su kazali da pružaju asistenciji Federalnoj agenciji za upravljanje nelegalno stečenom imovinom.