Akcija ‘Golub’ u BiH: Otkriveno ko je uhapšeni Crnogorac – ime dobro poznato policiji i tužilaštvu

Postupajući u predmetu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u koordiniranom djelovanju, policijski službenici MUP-a entiteta RS i PU Istočno Sarajevo, uz podršku Granične policije Bosne i Hercegovine, u okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva “Golub” na području Istočnog Sarajeva uhapsili su osumnjičenog Dragana Gajića (1987), državljanina Crne Gore.

Navedeni osumnjičeni, dovodi se u vezu sa neovlaštenim međunarodnim prometom većih količina opojnih droga koje su krijumčarene iz Crne Gore na područje BiH, kao i skladištenje i dalju prodaju.

Osumnjičeni je pod istragom zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama, te pranje novca.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima.

Prema dosadašnjim saznanjima, radi se o osobi koja je godinama poznata policiji i koji je hapšen i ranije i osuđivan zbog droge, prevara i drugih teških krivičnih djela. Gajić se više puta nalazio na Interpolovoj crvenoj potjernici zbog trgovine narkoticima. On je nedavno uhapšen i zbog toga što se lažno predstavljao kao policajac iz Hrvatske. Gajić je 2012. godine uhapšen u BiH kao pripadnik međunarodne kriminalne grupe i potpisao je sporazum sa Tužilaštvom BiH, prilikom čega je osuđen na tri godine zatvora.

Akcija “Golub”
Gajićevo hapšenje je nastavak istoimene akcije u kojoj su u martu prošle godine uhapšeni Žarko Joknić, Blaženko Rašević, Vlatko Blažević i Srećko Mandić i zaplijenjeno je oko pet kilograma droge.

Mandić je tada izbjegao hapšenje, a osim njega, tom akcijom su obuhvaćeni i Danilo Đurović, Marija Gajić i Adnan Pirić.

Osobe obuhvaćene policijskom akcijom “Golub” osumnjičene su da su organizovano švercovale veće količine skanka, marihuane i kokaina iz Crne Gore u BiH, radi daljeg krijumčarenja u zemlje Evropske unije.