ABAZOVIĆ SE OGLASIO: “Evropa sad može bajke da priča drugima, meni ne”

“Kad govore o bankrotu i grčkom scenariju onda to moraju da potkrijepe”, naveo je.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da priču nekih funkcionera “Evrope sad” o bankrotu doživljava kao dio političke igre.

“Nije prošlo dva-tri dana demantovali su sebe. Onda su izašli na press ili izdali saopštenje da su to zaključili na osnovu parametara Ministarstva finansija i ako se ne desi u junu, možda se desi u septembru. Možda se desi u septembru, možda u decembru, a najvjerovatnije ili 100 odsto se neće desiti nikad. Ja to doživljavam kao dio političke igre. Mi ćemo, kakva je trenutna situacija u kasi, imati manje potrebe za zaduženje nego što smo planirali, jer je naplata PDV-a mnogo bolja nego što smo očekivali”, rekao je Abazović gostujući na Adria TV.

On je rekao da ne želi da se sukobljava sa “Evropom sad”.

“Tamo ima dosta ljudi koji su kredibilni i oni će imati podršku. Međutim, bajke i priče za malu djecu možda mogu da pričaju drugim ljudima, meni ne. Kad govore o bankrotu i grčkom scenariju onda to moraju da potkrijepe. Crna Gora danas ima mnogo bolje parametre, nego kad smo imali prethodnog ministra (Milojka Spajića), i mnogo bolje nego unazad 30 godina,  poručio je Abazović.

Komentarišući ideju Spajića o skraćenju radnog vremena na sedam sati, Abazović je rekao da to treba da se dogovori.

“Lično nemam ništa protiv, ni za. Mislim da treba da poboljšamo produktivnost i efikasnost. Ljude ne treba da činimo lijenima”, rekao je Abazović.

Saopštio je da je za punu demilitarizaciju stanovništva i da vjeruje da su djeca u Crnoj Gori sigurna.

“Moramo da vidimo i šta ćemo da radimo sa oružjem… Srbija je predložila neke mjere. Ne treba da kopiramo iste mjere, ali neke su smislene. Lično sam za punu demilitarizaciju stanovništva”,poručio je Abazović.

Ne podržava, kaže, da bilo ko bude u vlasništvu bilo kog oružja.

“Moramo da imamo rigoroznije kazne”, najavio je Abazovć,